Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lamda Development: Η επένδυση στο Ελληνικό θα φέρει ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες

Lamda Development: Η επένδυση στο Ελληνικό θα φέρει ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες
Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως από την ημέρα που το σχετικό νομοσχέδιο «πέρασε» από τη Βουλή, έχουν υποβληθεί ήδη 1.500 βιογραφικά 
Η επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα φέρει ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες στην περιοχή της Αττικής, εκτιμά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.
Μάλιστα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Αθανασίου τόνισε πως από την ημέρα που το σχετικό νομοσχέδιο «πέρασε» από τη Βουλή, έχουν υποβληθεί ήδη 1.500 βιογραφικά από υποψήφιους εργαζομένους.
Όπως δήλωσε ο CEO, η τελική συμφωνία πρέπει να κυρωθεί μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.
Προϋπόθεση επίσης είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο διεθνής διαγωνισμός για τη δημιουργία Καζίνο και μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development.
Θυμίζουμε πως σε χθεσινές του δηλώσεις στο CNBC, ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως οι ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων προσφέρουν σοβαρές επενδυτικές ευκαιρίες.
Μάλιστα, υπολόγισε την απόδοση της επένδυσης στην ελληνική δημόσια περιουσία ακόμα και στο 15%.
Ο CEO της Lamda κάλεσε τους ξένους επενδυτές να δείξουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία:
«Πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κατανοήσει ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ο υπ 'αριθμόν ένα παράγοντας, όχι μόνο για να λειτουργήσει η οικονομία, αλλά για να αντιστραφεί η ψυχολογία.
Για τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι απαραίτητες οι επενδύσεις.
Προτεραιότητα για την Αθήνα πλέον πρέπει να είναι η εξωστρέφεια».
Για παράδειγμα, η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού θα δημιουργήσει αρχικά 10.000 νέες θέσεις εργασίας, επισήμανε, ενώ τα επόμενα χρόνια ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 70.000.
«Είχαμε την ιδιωτικοποίηση των 14 τοπικών αεροδρόμιων, είχαμε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και πιο πρόσφατα επικυρώθηκε η συμφωνία για το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Πρέπει λοιπόν τώρα να δείξουμε ότι “πιστεύουμε” αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως αυτός είναι ο δρόμος για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας.
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η «Σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε στο 3ο πακέτο διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης