Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Capital: Έρχεται υγιής ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές - Κλειδί ο Οκτώβριος

Wells Capital: Έρχεται υγιής ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές - Κλειδί ο Οκτώβριος
Ο αναλυτής τόνισε πως η ανάκαμψη θα είναι αργή, αλλά μακράς διαρκείας
Αισιόδοξος για τις αγορές εμφανίστηκε ο Jim Paulsen, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Wells Capital Management, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Σε μια περίοδο που οι αγορές χαρακτηρίζονται από νευρικότητα για τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο Jim Paulsen προβλέπει στο άμεσο μέλλον μια «υγιή ανάκαμψη», με βάση τις θετικές τάσεις σε ορισμένους δείκτες της αγοράς.
«Εκτιμώ πως βρισκόμαστε ενώπιον μιας παγκόσμιας ανάκαμψης ή μια παγκόσμιας αναπήδησης στους δείκτες, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά, επαναφέροντας την αισιοδοξία», ανέφερε συγκεκριμένα.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως ο Οκτώβριος θα είναι ο μήνας κλειδί για μια «πρώτη ανάγνωση» στις τάσεις κερδοφορίας και στο ΑΕΠ.
Ειδικότερα, ο Paulsen επισήμανε τις τελευταίες εκθέσεις για τους δείκτες PMI, βάσει των οποίων οι προοπτικές σε ΗΠΑ, Γερμανία και Κίνα έχουν βελτιωθεί.
Σε κάθε περίπτωση, ο αναλυτής τόνισε πως η ανάκαμψη θα είναι αργή, αλλά μακράς διαρκείας, ίσως ξεπερνώντας και την μακροβιότερη περίοδο ανάκαμψης που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ, που ανέρχεται σε 10 χρόνια.
Παράλληλα, επισήμανε πως οι μεγάλες διορθώσεις στη Wall Street, τις διεθνείς αγορές και τις αναδυόμενες αγορές έχουν λειτουργήσει ως «βαθύς καθαρισμός» της αγοράς, με κάποιο τρόπο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης