Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Μόσχα απέτυχε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για το συριακό ζήτημα

ΗΠΑ: Η Μόσχα απέτυχε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για το συριακό ζήτημα
Ο εκπρόσωπος του State Department, John Kirby, ανακοίνωσε τη διακοπή συνεργασίας με τη Ρωσία στο ζήτημα της εκεχειρίας
Την οριστική διακοπή της συνεργασίας με τη Ρωσία, αναφορικά με την εκεχειρία που αμφότερες οργάνωσαν στη Συρία, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (4/10) οι ΗΠΑ, μέσω του εκπροσώπου του State Department, John Kirby.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Kirby, «οι ΗΠΑ αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, που δημιουργήθηκαν για την παύση των εχθροπραξιών», ενώ τόνισε ότι «αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του State Department τόνισε ότι οι ΗΠΑ κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια «για διαπραγμάτευση και για προσπάθεια να εφαρμόσουμε μία συμφωνία με τη Ρωσία» προκειμένου να μειωθεί η βία στη Συρία και να επιτευχθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πολιορκημένες πόλεις.
Επιπλέον, ο Kirby κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει δυνάμει του διεθνούς δικαίου και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός και για πολιτική επίλυση του συριακού ζητήματος.
«Αντιθέτως, η Ρωσία και το συριακό καθεστώς επέλεξαν να ακολουθήσουν τον στρατιωτικό δρόμο, γεγονός που αποδεικνύεται από τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν εναντίον κατοικημένων περιοχών και στόχων ζωτικής σημασίας, όπως είναι τα νοσοκομεία και τα κονβόι παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας», σημειώνει ο Kirby.
Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πρόσθεσαν πως θα συνεχίσουν να διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία για τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, είναι φανερό ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βιώνουν ένα έντονο ψυχροπολεμικό κλίμα, το οποίο αδιαμφισβήτητα θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο το συριακό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης