Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλβανός ΥΠΕΞ: Υπάρχει ακόμα στο τραπέζι το «τσάμικο ζήτημα»

Αλβανός ΥΠΕΞ: Υπάρχει ακόμα στο τραπέζι το «τσάμικο ζήτημα»
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και υπέβαλλαν «non paper» με τα θέματα που θεωρούν ότι υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις τους 
Το «τσάμικο ζήτημα» βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ditmir Bushati.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Report TV, οι δύο πλευρές συμφώνησαν και υπέβαλλαν «non paper» με τα θέματα που θεωρούν ότι υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις τους στον Επίτροπο Johaness Hahn και την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Federica Mogherini.
Το «non paper» περιείχε και το «τσάμικο ζήτημα».
«Τα θέματα που αναφέρθηκαν και στη δήλωση του επιτρόπου Hahn είναι θέματα που ανεξάρτητα από τον τρόπο χειρισμού τους, βρίσκονται και στο αλβανικό και στο ελληνικό έγγραφο.
Στα συμφραζόμενα αυτά δεν θεωρώ έκπληξη τη στάση του Επιτρόπου», δήλωσε ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, ενώ επανέλαβε πως, κατά την αλβανική πλευρά, τα ανοικτά θέματα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι αυτά προέρχονται που από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτά που έχουν πρακτική σημασία και για τις δυο χώρες και αυτά που πρέπει να επιλυθούν προς όφελος του κοινού μέλλοντος.
Τέλος, δεν παρέλειψε να επικρίνει την Αθήνα για τις «συναισθηματικές αντιδράσεις», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι εύκολο να πάρει κανείς ένα μεγάφωνο στα χέρια του και να ασκεί πιέσεις σε βάρος κάποιου άλλου, αλλά είναι όμως πολύ πιο δύσκολο να καθίσει και να συζητήσει λύσεις γι΄ αυτά τα θέματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης