Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας προς δικαστικούς: Προσπαθούμε να διατηρήσουμε χωρίς καμία μείωση τις ισχύουσες αμοιβές

Τσίπρας προς δικαστικούς: Προσπαθούμε να διατηρήσουμε χωρίς καμία μείωση τις ισχύουσες αμοιβές
Σε ορισμένες περιπτώσεις θα γίνουν οι αναγκαίες αυξήσεις μισθών εκείνων των λειτουργιών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας είπε ο πρωθυπουργός
(upd2) Την θέση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει χωρίς καμία μείωση τις ισχύουσες αμοιβές διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τους επικεφαλής των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας.
Σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο κ.Τσίπρας παρουσιάζοντας την πρόταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, δεσμεύτηκε για τα ειδικά μισθολόγια του δικαστικού κλάδου.
«Έχει γίνει μια καλή επεξεργασία, μία ουσιαστική προσπάθεια να διατηρήσουμε χωρίς καμία μείωση τις ισχύουσες αμοιβές και μία αναδιάρθρωση που θα γίνει με μία προοπτική δικαιοσύνη, με βάση την οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε.
Σε ορισμένες περιπτώσεις θα γίνουν οι αναγκαίες αυξήσεις μισθών εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας» είπε ο κ.Τσίπρας.
«Τα τελευταία χρόνια, τα πέντε χρόνια της κρίσης έχουν γίνει πολλές και μεγάλες μειώσεις που απαξιώνουν τον ρόλο των λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έδωσαν το παρών οι Βασιλική Θάνου, (πρόεδρος του Αρείου Πάγου), Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου) και Νίκος Σακελλαρίου (επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας).
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των δικαστικών και έχει προγραμματιστεί εδώ και μέρες, επεσήμαναν πηγές της κυβέρνησης, θέλοντας να αποσυνδέσουν τη συνάντηση αυτή με τις παραιτήσεις δύο δικαστικών από το ΣτΕ.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 23:01)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης