Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα «ηρωποιήσει» τον Βγενόπουλο και η Κύπρος θα τον κάνει κατά 500-700 εκατ πλουσιότερο

Πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα «ηρωποιήσει» τον Βγενόπουλο και η Κύπρος θα τον κάνει κατά 500-700 εκατ πλουσιότερο
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη τον Βγενόπουλο αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την υποτυπώδη δημοκρατία που έχει η Ελλάδα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος διώκεται όχι ποινικά αλλά υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και ελατήρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Ίσως είναι από τους ελάχιστους έλληνες επιχειρηματίες που έχουν ελεγχθεί τόσο πολύ και τόσο μεθοδικά από τις δικαστικές αρχές στην Ελλάδα και την Κύπρο και δεν βρέθηκε τίποτε μεμπτό.
Π.χ. ο Βγενόπουλος δεν κατηγορείται για φοροδιαφυγή, δεν κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό.
Οι κατήγοροι τον έχουν στοχοποιήσει π.χ. για χειραγώγηση μετοχών στην Κύπρο και στην Ελλάδα και εσχάτως ανέσυραν την υπόθεση της μακροχρόνια έρευνας για την Marfin Investment Group και τον κατηγορούν εκ νέου χωρίς νέα στοιχεία και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
Η υπόθεση Βγενόπουλου αποδεικνύει περίτρανα πως η δικαιοσύνη χειραγωγείται κατά τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό και πως η κυβέρνηση προσπαθεί με δόλιο και ανέντιμο τρόπο να χτυπήσει και συκοφαντήσει τον επιχειρηματία.
Πίσω από την στοχοποίηση του Βγενόπουλου δήθεν από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν βρίσκεται τίποτε άλλο πέραν από την κυβέρνηση και τα παράκεντρα του Μαξίμου που προσπαθούν παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου να δείξουν στην κοινωνία ότι η «καλή κυβέρνηση της Αριστεράς επιτίθεται κατά της διαπλοκής».
Όμως αυτή η στάση είναι υποκριτική.
Η κυβέρνηση της φθίνουσας αριστεράς γνωρίζει πολύ καλά ότι θα καταρρεύσει οποιαδήποτε συκοφαντία κατά του Βγενόπουλου.
Με την συνεχή στοιχοποίηση του Βγενόπουλου η φθίνουσα αριστερή κυβέρνηση απλά θα ηρωποιήσει τον Βγενόπουλο.
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα.

1)Υπόθεση ελέγχου της Marfin Investment Group και Marfin Popular Bank και η κατάληξη της στο αρχείο από την Τσατάνη.
Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν ότι ο Βγενόπουλος για την μεγάλη αυτή υπόθεση έχει καταθέσει έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος και η δικαιοσύνη είχε ζητήσει από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα να γνωμοδοτήσει για την υπόθεση και να ελέγξει τα επίμαχα δάνεια;
Ποιος γνωρίζει ότι η έκθεση της ΤτΕ και η έκθεση πραγματογνώμονα ήταν μεταξύ άλλων τα αποδεικτικά στοιχεία που έστειλαν την υπόθεση στο αρχείο;

2)Ο Βγενόπουλος όσο ήταν στην Marfin Popular Bank είχε ελεγχθεί από αρμόδια υπηρεσία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και της δικαιοσύνης της Κύπρου περί το 2011.
Που έφθασε ο έλεγχος;
Άνοιξαν όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς του Ανδρέα Βγενόπουλου και ελέχθησαν με απόλυτα εξονυχιστικό τρόπο.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
Δεν βρέθηκε τίποτε μεμπτό.

3)Η υπόθεση Marfin Popular Bank και Marfin Investment Group αρχειοθετήθηκε και ξαφνικά η δικαιοσύνη επαναφέρει την υπόθεση στο προσκήνιο.
Για να έρθει μια υπόθεση από το αρχείο στο προσκήνιο θα πρέπει η δικαιοσύνη να έχει ανακαλύψει νέα στοιχεία.
Δυστυχώς όμως για τους συκοφάντες δεν έχουν προσκομίσει κανένα νέο στοιχείο ούτε έχουν ανακαλύψει κανένα νέο στοιχείο.
Η υπόθεση Τσατάνη έπρεπε να στοχοποιηθεί και ο Βγενόπουλος έπρεπε να βρεθεί πάλι στο επίκεντρο αλλά με αστείες κατηγορίες.

4)Ίσως είναι από τους ελάχιστους επιχειρηματίες ο Βγενόπουλος που έχει ελεγχθεί τόσο πολύ από την δικαιοσύνη και ουδείς δικαστής δεν του έχει καταλογίσει σοβαρές κατηγορίες πέραν από κάποιες γενικόλογες δικαστικές ανοησίες.
Τελικώς τι στοιχεία βρήκαν όταν έλεγξαν την οικία του;
Μήπως αυτό που βρήκαν ήταν το απόλυτο τίποτε με μπόλικο καθόλου όπως λέει ο θυμόσοφος λαός;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συρρικνούμενη αριστερά στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσίπρα και μια κλίκα ανόητων πολιτικάντηδων έβαλαν στον στόχαστρο τον Βγενόπουλο ώστε να παρουσιαστούν ως οι θιασώτες της κάθαρσης και να εμφανίσουν τον Βγενόπουλο ως τον άνθρωπο της διαπλοκής.
Έστησαν μια πολιτική και δικαστική αλητεία αισχίστου είδους, αγνοώντας ότι ο Βγενόπουλος θα είναι ακόμη επιχειρηματίας και μετά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ…
Όσον αφορά την Κύπρο είναι προφανές ότι το ελληνικό υπουργείο δικαιοσύνης και το κυπριακό υπουργείο δικαιοσύνης προσπαθούν με τρόπους προσβλητικούς και απαράδεκτους να ενοχοποιήσουν τον Βγενόπουλο αλλά οι προσπάθειες τους πέφτουν στο κενό.
Όμως η Κύπρος είναι πολύ πιθανό να πληρώσει 500-700 εκατ στον Βγενόπουλο και στους λοιπούς μετόχους.

Υποσημείωση

Η νέα έρευνα που διεξάγει η δικαιοσύνη δεν θα έπρεπε πρωτίστως να ζητήσει από τον Βγενόπουλο να καταθέσει και να αντικρούσει τις όποιες κατηγορίες ή τα όποια νέα στοιχεία;
Όμως για μια ακόμη φορά δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία, ο στόχος ήταν να τον συκοφαντήσουν να τον παρουσιάσουν ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης σε οικονομικό έγκλημα.
Όμως το κατηγορητήριο δεν είναι απλά διάτρητο αλλά σχεδόν αστείο το οποίο θα καταπέσει όπως και όλα τα προηγούμενα.
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη τον Βγενόπουλο αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την υποτυπώδη δημοκρατία που έχει η Ελλάδα.
Πρόκειται για μια αθεράπευτα νοσηρή κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης