Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο τυφώνας Matthew θα επηρεάσει την τιμή της βενζίνης έτσι όπως δεν μπορεί να φανταστεί κανείς

CNBC: Ο τυφώνας Matthew θα επηρεάσει την τιμή της βενζίνης έτσι όπως δεν μπορεί να φανταστεί κανείς
Οι διαταραχές στον εφοδιασμό μπορούν να είναι μια bullish επιρροή
Η άμεση επίδραση του τυφώνα Matthew στις αγορές καυσίμων αναμένεται να είναι περιορισμένη, αλλά οι τιμές της βενζίνης θα μπορούσαν να αντιδράσει ακραία στις επόμενες εβδομάδες, καθώς η καταιγίδα προκαλεί αλλαγές στην προσφορά και στη ζήτηση στο νοτιοανατολική τμήμα της Αμερικής.
«Ο τυφώνας μπορεί να έχει μεικτό αντίκτυπο στην προσφορά και στη ζήτηση.
Ενώ οι διαταραχές στον εφοδιασμό μπορούν να είναι μια bullish επιρροή, η πίεση στη ζήτηση που προκλήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες μπορεί να την αντισταθμίσουν» λέει στο CNBC ο Matt Smith της ClipperData.
Οι τιμές της βενζίνης αυξάνονται οριακά στη Φλόριντα, και πολλοί οδηγοί στα νοτιοανατολικά της χώρας δεν μπόρεσαν να εφοδιάσουν τα εφοδιάσουν τα αυτοκίνητα τους λόγω έλλειψης.
Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη (6/10/2016) η μέση τιμής της βενζίνης στη Φλόριντα αυξήθηκε κατά 2 σεντς σε σχέση με την Τετάρτη (5/10/2016) στα 2,178 δολ. και κατά 4,3 σεντς σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το GasBuddy.com.

Οι τιμές θα πληγούν από τον «καταστροφέα της ζήτησης»

Η καταιγίδα δε αναμένεται να επηρεάσει τις υποδομές πετρελαίου των ΗΠΑ ή τα διυλιστήρια, έτσι η προσφορά θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη.
Στην πραγματικότητα, η ζήτηση είναι πιθανό να υποχωρήσει τις επόμενες μέρες, καθώς οι οδηγοί δεν κυκλοφορούν στους δρόμους στα νοτιοανατολικά είπε ο Tom Kloza της Oil Price Information Service.
«Αυτό είναι ένας καταστροφέας της ζήτησης» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης