Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Πάνω από το 50% των Ευρωπαίων στρέφονται σε λαϊκίστικα και ξενοφοβικά κόμματα

Die Zeit: Πάνω από το 50% των Ευρωπαίων στρέφονται σε λαϊκίστικα και ξενοφοβικά κόμματα
Στη Γαλλία λαϊκιστικές, εθνικιστικές, ξενοφοβικές απόψεις υποστηρίζει το 63%, στην Μ. Βρετανία το 48% και στην Ιταλία το 47% 
Πάνω από το 50% των πολιτών δώδεκα ευρωπαϊκών χωρών εμφανίζονται να συμμερίζονται λαϊκιστικές, εθνικιστικές και ξενοφοβικές απόψεις.
Στις πρώτες θέσεις είναι χώρες όπως η Ρουμανία, Πολωνία, Γαλλία και Μ. Βρετανία.
Αυτό προκύπτει από έρευνα του βρετανικού Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων "YouGov", την οποία αναδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Η διαδικτυακή δημοσκόπηση διεξήχθη σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Σάσεξ, δημοσιεύτηκε στη βρετανική διαδικτυακή ενημερωτική πύλη Buzzfeed και αποτελεί έναν αντιπροσωπευτικό μέσο όρο για τους πληθυσμούς των δώδεκα χωρών στις οποίες και διεξήχθη.
Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, με τέτοιου είδους απόψεις συντάσσεται το 82% των ερωτηθέντων στη Ρουμανία, η οποία ακολουθείται από κοντά από την Πολωνία με 78%.
Στη Γαλλία λαϊκιστικές, εθνικιστικές, ξενοφοβικές απόψεις υποστηρίζει το 63%, στην Μ. Βρετανία το 48% και στην Ιταλία το 47%.
Στην Γερμανία το ποσοστό είναι-συγκριτικά με τις άλλες- "μόνο" 18%.
Είναι, πάντως, ενδιαφέρον ότι στην Λιθουανία το φαινόμενο αυτό δεν καταγράφεται καν δημοσκοπικά.
Ο επικεφαλής των πολιτικών και κοινωνικών ερευνών του YouGov, Joe Hwyman, είπε στο Buzzfeed ότι αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι ο συνήθης διαχωρισμός μεταξύ δεξιάς και αριστεράς έχει υποκατασταθεί από ένα ποιό σύνθετο και ακραίο μείγμα πολιτικών ομάδων.
Αυτό δε έχει βαθιές επιπτώσεις στην πολιτική της Ευρώπης.
Κατά την δημοσκόπηση οι περισσότεροι από τους υποστηρικτές ακραίων εθνικιστικών, ξενοφοβικών, λαϊκιστικών απόψεων είναι άντρες μεγάλης ηλικίας και σπάνια διαθέτουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο.
Αυτά τα μεγέθη όμως ποικίλουν από χώρα σε χώρα και επομένως είναι δύσκολο να εξαχθούν γενικά συμπεράσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης