Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: H Γερμανία εξετάζει αλλαγές στη νομοθεσία για να προσελκύσει τραπεζίτες μετά το Brexit

Financial Times: H Γερμανία εξετάζει αλλαγές στη νομοθεσία για να προσελκύσει τραπεζίτες μετά το Brexit
Η Γερμανία θέλει να κάνει πιο εύκολες και φθηνότερες τις απολύσεις των υψηλόμισθων εργαζομένων
Το ενδεχόμενο αλλαγής της εργατικής νομοθεσίας προκειμένου η Φρανκφούρτη να γίνει πιο ελκυστική προς τις τράπεζες και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εξετάζει η Γερμανία στον απόηχο του Brexit.
«Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ανώτατου ορίου μισθού για την προστασία των εργαζόμενων της τάξης των 100.000 ή 150.000 ευρώ» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ουσιαστικά ο νέος νόμος, αν περάσει, θα σήμαινε ότι οι υψηλόβαθμοι εργαζόμενοι -όπως οι τραπεζίτες- δεν θα είναι τόσο πολύ προστατευμένοι, κάτι που θα κάνει πιο εύκολη αλλά και φθηνότερη την απόλυση τους.
«Το εργατικό δίκαιο δεν είχε σχεδιαστεί για ανθρώπους σαν αυτούς» δήλωσε μια πηγή στους Financial Times.
Το εργατικό δίκαιο θεωρείται ότι είναι ένα σημαντικό σημείο τριβής για τις τράπεζες που επιθυμούν να μετακινήσουν τις υπηρεσίες τους στην ήπειρο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς το κόστος και ο χρόνος που απαιτείται για την απόλυση των εργαζομένων είναι πολύ υψηλότερος απ' ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Με τη χαλάρωση των νόμων αυτών, θεωρείται ότι η Γερμανία θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις των μεγάλων διεθνών τραπεζών αλλά και το χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης