Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Times: Το «σκληρό Brexit» μπορεί να κοστίσει 66 δισ. στερλίνες ετησίως - Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9,5%

tags :
The Times: Το «σκληρό Brexit» μπορεί να κοστίσει 66 δισ. στερλίνες ετησίως - Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9,5%
Η βρετανική οικονομία θα μπορούσε να απολέσει 66 δισ. στερλίνες ετησίως σε περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit όπως αναφέρει το έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης
Για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9,5% μόλις αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνει λόγο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα The Times.
Η βρετανική οικονομία θα μπορούσε να απολέσει 66 δισ. στερλίνες ετησίως σε περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit όπως αναφέρει το έγγραφο.
Εν τω μεταξύ, τριμηνιαία έρευνα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Βρετανίας, κατέγραψε πτώση του επιχειρηματικού κλίματος στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Στην έρευνα του BCC, αποκαλύπτεται ο καταλυτικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η βρετανική κυβέρνηση στην αποκατάσταση της κλονισμένης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του BCC, Adam Marshall, «ενώ υπάρχει άφθονη αβεβαιότητα αναφορικά με τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε., η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει βεβαιότητα εγκρίνοντας έργα υποδομών, μειώνοντας το επιχειρηματικό κόστος και αντιστρέφοντας το ύφος παρεμβατισμού της, που έχει ανησυχήσει πολλές εταιρείες τις τελευταίες εβδομάδες».
Μία ακόμα έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από την εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών Deloitte, σύμφωνα με την οποία η μεγαλύτερη ανησυχία των οικονομικών διευθυντών των βρετανικών επιχειρήσεων στο τρίτο τρίμηνο του 2016 ήταν η ενδεχόμενη ρήξη Βρετανίας-Ε.Ε. στο πλαίσιο του Brexit.
Στην έρευνα διαπιστώθηκε για μία ακόμα φορά η εκτιμώμενη μείωση επενδύσεων και προσλήψεων το 2017, λόγω της αβεβαιότητας του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης