Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Θα περιμένουμε συνέχεια λίστες για όσους έβγαλαν έξω χρήματα

Αλεξιάδης: Θα περιμένουμε συνέχεια λίστες για όσους έβγαλαν έξω χρήματα
Θα κάνουμε ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής είπε ο κ.Αλεξιάδης
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής διεμήνυσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως από εδώ και στο εξής το ΥΠΟΙΚ θα περιμένει συνέχεια λίστες.
«Πλέον με το νέο νομικό πλαίσιο, οι φορολογικές υπηρεσίες των χωρών, με τις οποίες συνεργαζόμαστε, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στέλνουν αυτομάτως τα στοιχεία που διαθέτουν στις δικές μας φορολογικές υπηρεσίες για να ελεγχθούν.
Από εκεί αναλαμβάνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,7 Fm ο κ.Αλεξιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως «θα κάνουμε αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενοι».
«Οι λίστες δεν θα περνούν από κανένα υπουργικό γραφείο, κανείς, ούτε ο κ. Τσακαλώτος, ούτε ο κ. Πιτσιλής, ούτε και εγώ γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται στις λίστες» είπε ο κ.Αλεξιάδης.
Ερωτηθείς για το πως αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών αυτή τη νέα λίστα Μπόργιανς, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και αφορά σε 475 Έλληνες καταθέτες, ο κ.Αλεξιάδης είπε πως «το υπουργείο στηρίζει κάθε στάδιο ελέγχου, η λίστα θα συσχετιστεί με τις άλλες λίστες και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου».
«Μετά την ολοκλήρωση θα καλέσουμε τους φορολογουμένους.
Όσοι έχουν φορολογηθεί για τον πλούτο τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.
Όσοι, κατά των έλεγχο αποδειχτεί πως δεν έχουν φορολογηθεί για εισοδήματα, ακίνητα κλπ, θα πρέπει να πληρώσουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος» υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, ο οποίος υπενθύμισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει και φυλάκιση.
«Στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς, οι πολίτες πρέπει να είναι συμμέτοχοι.
Το υπουργείο από μόνο του έχει περιορισμένες δυνατότητες, χρειαζόμαστε τη βοήθεια των πολιτών σε αυτή τη διαδικασία γιατί τα θετικά αποτελέσματα αφορούν την κοινωνία» είπε ο κ.Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης