Τελευταία Νέα
Διεθνή

Večer (Σλοβενία): Για την κρίση στην Ελλάδα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός - Απαιτείται ένα νέο οικονομικό μοντέλο

Večer (Σλοβενία): Για την κρίση στην Ελλάδα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός - Απαιτείται ένα νέο οικονομικό μοντέλο
Η Večer υποστηρίζει πως στο ισχύον καπιταλιστικό σύστημα, στο οποίο το κέρδος μετράει περισσότερο από ό,τι οι άνθρωποι, δεν υπάρχει λύση για την Ελλάδα
Τον νεοφιλελευθερισμό κατηγορεί η σλοβένικη εφημερίδα Večer για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ τονίζει πως για να μπει εκ νέου η χώρα σε σταθερή τροχιά, μετά τα τόσα χρόνια κρίσης, απαιτείται ένα νέο οικονομικό μοντέλο.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαίοι πιστωτές προτιμούν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, που έχουν αποτύχει να παράγουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εδώ και έξι χρόνια», σημειώνει η εφημερίδα.
Όπως προσθέτει, «τα μέτρα αυτά έχουν αδειάσει τις τσέπες του μέσου Έλληνα πολίτη, ενώ ορισμένοι πλούσιοι Έλληνες έχουν διατηρήσει τα προνόμια και τον πλούτος τους ή έχουν γίνει ακόμα πλουσιότεροι, καθώς προχώρησαν σε αγορές-ευκαιρίες, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν επιβάλει οι διεθνείς δανειστές της χώρας».
Στη συνέχεια, η Večer υποστηρίζει πως στο ισχύον καπιταλιστικό σύστημα, στο οποίο το κέρδος μετράει περισσότερο από ό,τι οι άνθρωποι, δεν υπάρχει λύση για την Ελλάδα.
Αλλά ούτε έχει ξεπεραστεί και η κρίση του ευρώ.
Βρίσκεται «στην αναμονή», ακριβώς όπως και η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.
Η κρίση που ξέσπασε το 2008 δεν ήταν αρκετή να επιφέρει την αλλαγή σε ένα πιο δίκαιο οικονομικό σύστημα, καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης