Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρούσκας (Συμβολαιογράφοι Αθήνας): Να νομοθετηθεί άμεσα η προστασία της α΄κατοικίας - Πρωτόγνωρες καταστάσεις

Ρούσκας (Συμβολαιογράφοι Αθήνας): Να νομοθετηθεί άμεσα η προστασία της α΄κατοικίας - Πρωτόγνωρες καταστάσεις
Ο Σύλλογος των συμβολαιογράφων θα εξετάσει εάν θα συνεχιστεί η αποχή από τους πλειστηριασμούς και τις επόμενες ημέρες
Την ανάγκη άμεσης νομοθέτησης προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για χρέη στο δημόσιο, τόνισε ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων της Αθήνας , Γιώργος Ρούσκας.
Ο Σύλλογος των συμβολαιογράφων θα εξετάσει εάν θα συνεχιστεί η αποχή από τους πλειστηριασμούς και τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο κ. Ρούσκας.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι «ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Δεχόμαστε πιέσεις και απειλές από ανθρώπους που μπορεί να είναι δικαιολογημένες γιατί βγαίνει στο σφυρί η πρώτη τους κατοικία.
Ο κ. Ρούσκας απηύθυνε έκκληση στο πολιτικό σύστημα να νομοθετήσει άμεσα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, από φορείς του δημοσίου όπως είναι η εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία προχωρούν στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας με οφειλές έξι χιλ. ευρώ, όταν η αξία του ακινήτου υπερβαίνει τις 70 χιλ. και δεν υπάρχουν άλλα χρέη.
Ο κ. Ρούσκας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας μπορούν να βγουν στο σφυρί δεκάδες χιλιάδες σπίτια γιατί μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 40 χιλ. διαταγές πληρωμής.
Οι τράπεζες μέχρι σήμερα είναι επιφυλακτικές στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας και η πρωτοβουλία αυτή ανήκει μόνο στο ελληνικό δημόσιο, που δεν προστατεύεται από τον νόμο Κατσέλη.
Μέχρι σήμερα οι πλειστηριασμοί που έχουν γίνει, σε ποσοστό 80% είναι άγονοι, καθώς δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.
Ο κ. Ρούσκας επανέλαβε ότι πρέπει η πολιτεία να νομοθετήσει την προστασία πρώτης κατοικίας και από το δημόσιο.

Νίκος Θεωδορόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης