Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η ΓΓΔΕ επιστρέφει το 25% του φόρου εισοδήματος των δικαστικών για την τελευταία 5ετία

Η ΓΓΔΕ επιστρέφει το 25% του φόρου εισοδήματος των δικαστικών για την τελευταία 5ετία
Κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών στο υπουργείο Οικονομικών
Την επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος για την τελευταία 5ετία 2011 - 2016 αποφάσισε για τους δικαστές όλων των βαθμίδων η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες), με το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό να επιστρέφεται.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την ΠΟΛ, κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.
Η ΓΓΔΕ αποδίδει την απόφαση της «στο πλαίσιο της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών οι οποίοι τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους», καθώς και «στις αποφάσεις του Μισθοδικείου στο οποίο προσέφυγαν δικαστές και οι οποίες είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές για τη Διοίκηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης