Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου εξετάζουν Τουρκία και Ισραήλ

Το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου εξετάζουν Τουρκία και Ισραήλ
Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών ζήτησαν να συγκροτηθεί άμεσα ένας διάλογος ανάμεσα στις κυβερνήσεις των χωρών τους
Το ενδεχόμενο κατασκευής κοινού αγωγού φυσικού αερίου εξετάζουν η Τουρκία και το Ισραήλ, όπως αποκάλυψε σήμερα (13/10) ο υπουργός Ενέργειας της δεύτερης, Yuval Steinitz, μετά από την πρώτη υπουργική επίσκεψη ισραηλινού στην Τουρκία εδώ και έξι χρόνια.
Συγκεκριμένα, ο Steinitz είχε συνάντηση με το τούρκο ομόλογό του, Berat Albayrak, στην Κωνσταντινούπολη, με τις δύο πλευρές να ζητούν να συγκροτηθεί άμεσα ένας διάλογος ανάμεσα στις κυβερνήσεις των χωρών τους, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης του εν λόγω έργου.
«Συζητήσαμε για την ενέργεια, και ιδιαίτερα για το θέμα του φυσικού αερίου και τη δυνατότητα οικοδόμησης ενός αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Τουρκία, προκειμένου να παραδίδεται φυσικό αέριο τόσο προς την Τουρκία, όσο και προς την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Steinitz, ενώπιο των δημοσιογράφων, στα πλαίσια της τελευταίας μέρας του Διεθνούς Ενεργειακού Συνεδρίου.
Να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση από τον Μάιο του 2010, όταν ο ισραηλινός στρατός είχε σκοτώσει 10 τούρκους ακτιβιστές στη Λωρίδα της Γάζας, με την εξομάλυνση να επιτυγχάνεται τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης