Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google και Facebook ποντίζουν υποβρύχιο καλώδιο διαδικτύου 12.870 χλμ. Λος Άντζελες - Χονγκ Κονγκ

Google και Facebook ποντίζουν υποβρύχιο καλώδιο διαδικτύου 12.870 χλμ. Λος Άντζελες - Χονγκ Κονγκ
Το νέο υποβρύχιο καλώδιο θα μπορεί να διαχειριστεί 80 εκατομμύρια ταυτόχρονες βιντεοκλήσεις υψηλής ευκρίνειας μεταξύ Αμερικής και Ασίας
Ένα τεράστιο υποβρύχιο καλώδιο μήκους 12.870 χλμ. υπερταχείας διαδικτυακής σύνδεσης του Λος Άντζελες των ΗΠΑ με το Χονγκ Κονγκ στην Ασία, που θα διαπερνά ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό, ετοιμάζονται να ποντίσουν οι γίγαντες του διαδικτύου Facebook και Google.
Αμφότερες οι εταιρείες έχουν αποκλειστεί από την κινεζική επικράτεια ως αποτέλεσμα της αυστηρής λογοκρισίας που επιβάλλουν οι κινεζικές αρχές, όμως στο Χονγκ Κονγκ κρίνουν ότι το έδαφος είναι γόνιμο για τη δημιουργία βάσης επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στην Ασία.
Η Facebook - το γνωστό παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο - ήδη συνεργάζεται με την κολοσσιαία εταιρεία πληροφορικής Microsoft για την πόντιση ενός νέου υποβρυχίου καλωδίου που θα διαπερνά τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Το νέο υποβρύχιο καλώδιο Λος Άντζελες-Χονγκ Κονγκ θα είναι το έκτο αντίστοιχο έργο στο οποίο συμμετέχει η Google και θα διαθέτει τη μεγαλύτερη δυνατότητα διαμεταγωγής ψηφιακών δεδομένων σε σύγκριση με κάθε άλλο υφιστάμενο καλώδιο διαδικτυακής διασύνδεσης της αμερικανικής ηπείρου με την Ασία.
Για παράδειγμα, θα μπορεί να διαχειριστεί 80 εκατομμύρια ταυτόχρονες βιντεοκλήσεις υψηλής ευκρίνειας μεταξύ των δύο ηπείρων.
Στο πλαίσιο της νέας υποβρύχιας διασύνδεσης, οι Google και Facebook συνεργάζονται με την ελάχιστα γνωστή εταιρεία Pacific Light Data Communication του Χονγκ Κονγκ.
Όπως έγινε γνωστό, ο εξοπλισμός για την υποβρύχια διασύνδεση θα κατασκευαστεί από την TE SubCom, που ειδικεύεται σε τεχνολογίες υποβρύχιων τηλεπικοινωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης