Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η έγκριση της CETA αναβάλλεται, λόγω Βελγίου, Ρουμανίας και Βουλγαρίας

Reuters: Η έγκριση της CETA αναβάλλεται, λόγω Βελγίου, Ρουμανίας και Βουλγαρίας
Η Βουλή της Περιοχής της Βαλλωνίας, στο Βέλγιο, απέρριψε την εμπορική συμφωνία την περασμένη εβδομάδα, παρά την έγκριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Οι αρμόδιοι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 αποφάσισαν να αναβάλλουν την έγκριση της εμπορικής συμφωνίας με τον Καναδά, γνωστότερης ως CETA.
Την είδηση αυτή μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, επικαλούμενο δηλώσεις του Γερμανού υπουργού, Sigmar Gabriel.
«Η επίσημη ψηφοφορία επί του ζητήματος δεν είναι ακόμα δυνατή, δεδομένου ότι Ρουμανία, Βουλγαρία και Βέλγιο διατηρούν ακόμα τις επιφυλάξεις τους», φέρεται ειπών ο Gabriel.
Η Βουλή της Περιοχής της Βαλλωνίας, στο Βέλγιο, απέρριψε την εμπορική συμφωνία την περασμένη εβδομάδα, παρά την έγκριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Από την άλλη πλευρά, Ρουμανία και Βουλγαρία ζητούν, ως αντάλλαγμα για την έγκριση της συμφωνίας, να μπορούν οι πολίτες τους να ταξιδεύουν στον Καναδά χωρίς βίζα.
Σε κάθε περίπτωση, οι πολιτικοί που εμπλέκονται στενά στις διαπραγματεύσεις εμφανίζονται σίγουροι πως, στο τέλος, όλες οι χώρες της Ε.Ε. θα εγκρίνουν τη συμφωνία
Μάλιστα, η επίτροπος Εμπορίου, Cecelia Malmström, εμφανίζεται, σύμφωνα με το Reuters, να δήλωσε: «Αν δεν πιστεύαμε πως το βελγικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί, δε θα συνεχίζαμε να ασχολούμαστε με το ζήτημα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης