Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραστική κάμψη της μετανάστευσης προς Βρετανία μέσω «στοχευμένου συστήματος βίζας» θέλει η May

Δραστική κάμψη της μετανάστευσης προς Βρετανία μέσω «στοχευμένου συστήματος βίζας» θέλει η May
Διυπουργική επιτροπή της οποίας προϊσταται η May και έχει μέλη 12 υπουργούς, έχει επιφορτιστεί με τη μεγάλη μείωση της ετήσιας μετανάστευσης προς το Ηνωμένο Βασίλειο σε λίγες δεκάδες χιλιάδες
Ένα «στοχευμένο σύστημα βίζας» εξετάζει η διυπουργική επιτροπή την οποία η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, επιφόρτισε με την αποτελεσματική κάμψη των μεταναστευτικών ροών προς το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του Brexit.
Η επιτροπή - της οποίας προϊσταται η May και έχει μέλη 12 υπουργούς - έχει επιφορτιστεί με τον δραστικό περιορισμό της ετήσιας μετανάστευσης προς το Ηνωμένο Βασίλειο σε λίγες δεκάδες χιλιάδες, όταν στο δωδεκάμηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2015 η καθαρή εισροή μεταναστών προς τη Βρετανία είχε διαμορφωθεί σε 330 χιλιάδες άτομα.
Τον ίδιο στόχο ισχυρού περιορισμού της μετανάστευσης υποτίθεται πως υπηρετούσε και ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, David Cameron, αν και κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας δεν κατάφερε να τον τηρήσει.
Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, ο στόχος της θα επιτευχθεί μέσω «της εφαρμογής μέτρων στη Βρετανία για τον έλεγχο της μετανάστευσης... διασφαλίζοντας ένα αποτελεσματικό και στοχευμένο σύστημα βίζας και καθιστώντας το δυσκολότερο για παράνομους μετανάστες να παραμείνουν στη χώρα».
Επισημαίνεται, ότι η επιτροπή υπήρχε και επί της πρωθυπουργίας του Cameron, όμως το προηγούμενο πλαίσιο λειτουργίας της δεν περιελάμβανε ένα σύστημα βίζας.
Αν και η May δεν έχει αποκαλύψει πολλά για τις σχέσεις που οραματίζεται να διατηρήσει η χώρα της με την Ε.Ε. μετά την αποχώρησή της από αυτήν, έχει ξεκαθαρίσει, ότι ο έλεγχος της μετανάστευσης αποτέλεσε μια βασική απαίτηση των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, στο οποίο επικράτησε το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης