Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στις 23/10 ξεκινά η μάχη για τα εργασιακά – Στόχος της Αθήνας να μην περάσουν οι ακραίες θέσεις του ΔΝΤ

Στις 23/10 ξεκινά η μάχη για τα εργασιακά – Στόχος της Αθήνας να μην περάσουν οι ακραίες θέσεις του ΔΝΤ
Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι η αντιπαράθεση θα είναι σκληρή 
Συννεφιασμένη Κυριακή για τις αλλαγές στα εργασιακά.
Την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 6μμ θα ανοίξει η καυτή ατζέντα των εργασιακών.
Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να απομονώσει τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ που επιμένει στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στην περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και στην υπερίσχυση των ατομικών συμβάσεων.
Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι η αντιπαράθεση θα είναι σκληρή γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να κρατήσουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά ποντάρει σε ορισμένα «καλά χαρτιά» τα οποία ελπίζει ότι θα αναστρέψουν το κλίμα.
Η πλευρά των δανειστών πάντως δε φαίνεται διατεθειμένη να λάβει υπόψη της το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων στα σημεία που έχει αντίθετη άποψη, κάτι που σημαίνει ότι κατ΄ ουσίαν η διαπραγμάτευση θα αρχίσει από μηδενική βάση.
Στα τεχνικά κλιμάκια που θα προηγηθούν θα συζητηθούν δύο ασφαλιστικά ζητήματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά.
Το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η σύσταση επαγγελματικών ταμείων για την επικούρηση και το εφάπαξ των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.
Ο κ. Κατρούγκαλος που αναχωρεί αύριο για το Στρασβούργο θα «στηρίξει» την προσφυγή της ΓΣΕΕ κατά των ελληνικών κυβερνήσεων, η οποία εξετάζεται την Πέμπτη σε δημόσια ακρόαση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων, αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης, ύστερα από σχετικό αίτημα της Συνομοσπονδίας.
Η ΓΣΕΕ με τη Συλλογική της Προσφυγή έχει ζητήσει να κριθεί ότι τα αλλεπάλληλα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα, που επιβλήθηκαν με σειρά νόμων από το 2010 και συνεχίζουν να ισχύουν έως σήμερα, παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και άρα είναι παράνομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης