Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Περιορισμένο μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον για τη δημοπρασία των φωτοβολταικών

Περιορισμένο μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον για τη δημοπρασία των φωτοβολταικών
Η ΡΑΕ θα πραγματοποιήσει την πρώτη πιλοτική δημοπρασία στις 12 Δεκεμβρίου 
Περιορισμένο είναι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην πρώτη πιλοτική δημοπρασία για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών έργων που θα πραγματοποιήσει η ΡΑΕ στις 12 Δεκεμβρίου και θα αφορά ισχύ τουλάχιστον 40 MW.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που πραγματοποίησε, σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου η ΡΑΕ στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, στον ΔΕΔΔΗΕ έχουν κατατεθεί αιτήσεις ανανέωσης της εγγύησης για έργα συνολικής ισχύος 23 MW, όταν το σύνολο των έργων που βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης και είναι διαφόρων κατηγοριών, φθάνουν τα 150MW.
Πάντως, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το www.wordenergynews.gr, αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για μεγαλύτερα έργα που θα συνδεθούν στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι δημοπρασία θα αφορά δυο κατηγορίες έργων: μέχρι 1 MW και πάνω από 1 MW, με εκ του νόμου καθοριζόμενο ανώτατο όριο ποσόστωσης το 20% για τη μικρή κατηγορία.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας διευκρινίστηκε ότι έργα ισχύος μεγαλύτερης των 10 MW δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία.
Ο κ. Διονύσης Παπαχρήστου παρουσίασε εκ μέρους της ΡΑΕ το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με το οποίο η έκδοση της προκήρυξης¸ στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των συμμετεχόντων αναμένεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Η δημοπρασία γίνει με τη διαδικασία του "pay as bid", κάτι που προκύπτει άμεσα από την πρόβλεψη του νόμου σύμφωνα με την οποία κάθε συμμετέχων παίρνει την τιμή που κατοχύρωσε μέσω της διαδικασίας.
Μετά την έκδοση της προκήρυξης, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν ως συμμετέχοντες χρήστες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της cosmoONE, να υποβάλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά, καθώς και το αποδεικτικό καταβολής του προβλεπόμενου τέλους ύψους 500 ευρώ.

Πηγή: www.wordenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης