Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κόντρα οικονομικού επιτελείου - θεσμών για τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων

Κόντρα οικονομικού επιτελείου - θεσμών για τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων
Επιβεβαιώθηκε η απόσταση που χωρίζει τις δυο πλευρές πάνω σε αυτό το θέμα  σε νέα συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, με τους θεσμούς
Παραμένει η διαφωνία για τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.
Η διάσταση που χωρίζει τις δυο  πλευρές πάνω σε αυτό το θέμα επιβεβαιώθηκε σε νέα συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, με τους θεσμούς, στη διάρκεια της οποίας παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.
Πρόταση της κυβέρνησης είναι ο λογαριασμός αυτός να ονομαστεί όχι ακατάσχετος αλλά προστατευμένος, κάτι για το οποίο ακόμη δεν έχουν απαντήσει οι δανειστές.
Υπενθυμίζεται ότι τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο είχε προαναγγείλει από τη ΔΕΘ ο  πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας
Βέβαια, η ουσία δεν είναι το όνομα του λογαριασμού, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί για την προστασία των επιχειρήσεων από τα νύχια της εφορίας, των ασφαλιστικών ταμείων και των τραπεζών.
άλλα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα κίνητρα για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, το business plan  της νέας ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων και η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και άλλων φόρων.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης