Διεθνή

Brookings: Ο S&P 500 θα αυξήσει την αξία του κατά 12% αν κερδίσει η Clinton τις εκλογές

Brookings: Ο S&P 500 θα αυξήσει την αξία του κατά 12% αν κερδίσει η Clinton τις εκλογές
Η νίκη της Clinton θα έχει αντίκτυπο και στο «μαύρο χρυσό», με την τιμή του σχιστολιθικού να αυξάνεται ακόμα και 4 δολάρια ανά βαρέλι
Την επιθυμία των επενδυτών να κερδίσει η Hillary Clinton στις 8 Νοεμβρίου αναδεικνύει και η έρευνα του ινστιτούτου Brookings, την οποία επιμελήθηκαν οι οικονομολόγοι Justin Wolfers και Eric Zitzewitz, των Dartmouth College και University of Michigan αντίστοιχα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο δείκτης – βαρόμετρο για τις αμερικανικές αγορές S&P 500 θα αντιδράσει θετικά αν η Δημοκρατική υποψήφια Πρόεδρος κερδίσει τις εκλογές, αυξάνοντας την αξία του ακόμα και 12%.
Επίσης, στο ίδιο σενάριο η μεταβλητότητα στις εγχώριες αγορές θα είναι 15 με 30 μονάδες μικρότερη, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα αυξάνονταν κατά 25 μονάδες βάσης.
Η νίκη της Clinton θα έχει αντίκτυπο και στο «μαύρο χρυσό», με την τιμή του σχιστολιθικού να αυξάνεται ακόμα και 4 δολάρια ανά βαρέλι.
Ωστόσο, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος, θα επηρεαστούν και άλλες χώρες πλην των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την έκθεση, το μεξικανικό πέσο, το καναδικό δολάριο θα ανέβουν απότομα, καθώς θα εξαλειφτεί ο φόβος για αναθεώρηση των εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Ουάσιγκτον, Οττάβα και Μεξικό, κάτι που απειλούσε ο Donald Trump.
Μόνος χαμένος θα είναι το γεν, το οποίο παραδοσιακά ανταγωνίζεται το αμερικανικό δολάριο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης