Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Πιέσεις για την ανάπτυξη ισχυρής στρατιωτική δύναμης στα σύνορα με τη Ρωσία

tags :
ΝΑΤΟ: Πιέσεις για την ανάπτυξη ισχυρής στρατιωτική δύναμης στα σύνορα με τη Ρωσία
Θα είναι η μεγαλύτερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
Πιέσεις στα κράτη μέλη του έτσι ώστε να συνεισφέρουν προκειμένου να αναπτυχθεί η μεγαλύτερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου στρατιωτική δύναμη στα σύνορα με τη Ρωσία αναμένεται να ασκήσει το ΝΑΤΟ.
Τον περασμένο Ιούλιο οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ είχαν δεσμευτεί για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής και ανατολικά της Πολωνίας.
Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι η υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων θα καλύψει την οργάνωση τεσσάρων σχηματισμών μάχης 4.000 στρατιωτών, στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στο πλαίσιο της νατοϊκής αντίδρασης, που ενεργοποιήθηκε από τη ρωσική κατάκτηση της Κριμαίας το 2014.
Η Γαλλία, η Δανία, η Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες αναμένεται ότι θα συμμετέχουν στο σχηματισμό των τεσσάρων αμυντικών σχηματισμών, υπό τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον Καναδά, προκειμένου οι στρατιωτικές δυνάμεις να αναπτυχθούν στην Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, αλλά και τη Λετονία.
Η οργάνωση των μάχιμων μονάδων περιλαμβάνει προσωπικό και θωρακισμένα οχήματα πεζικού, μέχρι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης