Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nordea: Αύξηση +14% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 888 εκατ. ευρώ

tags :
Nordea: Αύξηση +14% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 888 εκατ. ευρώ
Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν στα 1,18 δισ. ευρώ
Άνοδο της τάξεως του +14% κατέγραψε στα καθαρά της κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2016 η Nordea Bank, όπως ανακοίνωσε σήμερα (26/10) η τράπεζα, καθώς τα έσοδα από τις δραστηριότητες χονδρικής βοήθησαν να αντισταθμιστούν τα υποτονικά καθαρά έσοδα από τόκους.
Συγκεκριμένα, η καθαρή κερδοφορία της τράπεζας διαμορφώθηκε στα 888 εκατ. ευρώ, έναντι 780 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 818 εκατ. ευρώ.
"Το τρίτο τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από ένα σταθερό περιβάλλον με χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά και συνέχιση της χαμηλής ανάπτυξης" δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της τράπεζας, Casper von Koskull, τονίζοντας παράλληλα ότι τα συνολικά έσοδο διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο.
"Τα αρνητικά επιτόκια έχουν ασκήσει πίεση στα περιθώρια των καταθέσεων, η οποία εν μέρει αντισταθμίστηκε από την αύξηση των περιθωρίων δανεισμού", πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nordea.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν στα 1,18 δισ. ευρώ, έναντι 1,23 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης