Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε χαμηλό 7ετίας η ανεργία το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στο 18,91%

Ισπανία: Σε χαμηλό 7ετίας η ανεργία το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στο 18,91%
Η εν λόγω εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και την περεταίρω επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης
Στο 18,91% μειώθηκε η ανεργία στην Ισπανία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα (27/10) η στατιστική υπηρεσία της χώρας, με το εν λόγω ποσοστό να αποτελεί το χαμηλότερο από τον 2009.
Η κεντρική τράπεζα της χώρας αναμένει η οικονομία να επεκταθεί κατά 3,2% το τρέχον έτους, πραγματοποιώντας έναν από τους πιο εύρωστους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, δημιουργώντας περισσότερες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες επιστρέφουν στην εργασία, δαπανούν ακόμα περισσότερα χρήματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και την περεταίρω επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης.
Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο τρίμηνο, η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι η ανεργία στη χώρα βρισκόταν στο 20%.
Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία παραμένει ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που η κεντρική τράπεζα της χώρας αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας στο 2,3%, λόγω διαφόρων παραγόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης