Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αύξηση 0,7% στο ΑΕΠ το γ' 3μηνο 2016 – Ανακάμπτει ο τραπεζικός τομέας

Ισπανία: Αύξηση 0,7% στο ΑΕΠ το γ' 3μηνο 2016 – Ανακάμπτει ο τραπεζικός τομέας
Η επίδοση είναι μικρότερη από το 0,8% του β' 3μήνου 2016
Τριμηνιαία αύξηση της τάξης του 0,7% (στο 3,2% η ετήσια) σημειώθηκε στο ισπανικό ΑΕΠ το διάστημα Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2016, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα 28/10 η Στατιστικής Υπηρεσίας (ΙΝΕ) της χώρας.
Η επίδοση είναι μικρότερη από το 0,8% του β' 3μήνου 2016.
Η Υπηρεσία διαπιστώνει επίσης ανάκαμψη στον εγχώριο τραπεζικό τομέα, καθώς η Caixabank - η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας - και η μεσαίου μεγέθους Banco Sabadell, προβλέπεται να είναι κερδοφόρες, έχοντας βελτιώσει τις αποδόσεις τους όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια και την κεφαλαιακή τους επάρκεια.
Επιπλέον, ο χαμηλός πληθωρισμός, η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και η πολύ καλή τουριστική σαιζόν έχουν εκτινάξει την κατανάλωση αυτήν τη χρονιά στην Ισπανία, βοηθώντας την να ξεφύγει από την τριετή ύφεση και να αντιπαρέλθει με επιτυχία το πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε από τις δύο άκαρπες εκλογικές αναμετρήσεις.
Πολύ θετικά αναμένεται να λειτουργήσει και η λήξη του 10μηνου πολιτικού αδιεξόδου εντός της χώρας, καθώς οι Σοσιαλιστές δεν θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση του Marriano Rajoy, ανακηρύσσοντας τον έτσι πρωθυπουργό…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης