Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η απόπειρα της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, απέτυχε

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η απόπειρα της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, απέτυχε
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «αυταρχικές και καθεστωτικές αντιλήψεις» εκ μέρους της κυβέρνησης
Η απόπειρα της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη απέτυχε, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ να κηρύξει «αντισυνταγματικό» το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Αγορά», ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «αυταρχικές και καθεστωτικές αντιλήψεις» εκ μέρους της κυβέρνησης.
«Οφείλουν έστω και τώρα να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα πια δεν είναι το ίδιο για μία ήδη απαξιωμένη κυβέρνηση», σχολιάζει σχετικά.
Επίσης, θεωρεί βέβαιη την πύκνωση των εξελίξεων και επισημαίνει πως υπάρχει ανάγκη εκλογών στη χώρα, σημειώνοντας πως όσο ταχύτερα τόσο καλύτερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση και είναι έτοιμη για κάθε εξέλιξη».
Απαντώντας στην ερώτηση του γιατί η ΝΔ υποβαθμίζει τη συζήτηση για το χρέος και εάν μια ρύθμιση του θα συνέβαλε στην εκκίνηση της οικονομίας, ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρεί πως «η βιωσιμότητα του χρέους είναι απολύτως αναγκαία, αλλά όχι και επαρκής συνθήκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας».
«Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό», συμπληρώνει, τονίζοντας ωστόσο πως σε αυτό το θέμα «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση».
«Εκεί που έφτασαν τα πράγματα, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προκαλέσει επανεκκίνηση ούτε στην κυβέρνηση ούτε στην οικονομία, εκτός κι αν η επανεκκίνηση που σκέφτεται, αφορά κάποιο σχέδιο απόδρασης», σχολιάζει.
Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις του Recep Tayyip Erdogan, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δηλώνει:
«Απαιτούν γνώση και επαγρύπνηση, σύνεση και τόλμη.
Κι αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο τώρα, καθώς ο κ.Erdogan βυθίζεται σε μια οξεία εθνικιστική ρητορική και γίνεται απρόβλεπτος».
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ακραίες φωνές στη Νέα Δημοκρατία απαντά:
«Τα άκρα είναι μακριά από τον ιδεολογικό πυρήνα και την πρακτική της Νέας Δημοκρατίας.
Με κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την ενότητα των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Δεξιά, το Κέντρο και την Αριστερά».
Τέλος, στην ερώτηση εάν η ΝΔ κινείται με όρους συναίνεσης, διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνηση που την έχει «συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση.
«Εκεί δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης», συμπληρώνει.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρατήρησε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη της εθνικής ενότητας, με αναφορές στην κυβέρνηση εθνική ενότητας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη - Χαρίλαου Φλωράκη, στις θέσεις του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, στην απόφαση του Μιλτιάδη Έβερτ ως δημάρχου Αθηναίων για το τριπρόσωπο άγαλμα της εθνικής συμφιλίωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και στη συμβολική επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή το 2005 στον Αη Στράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης