Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Γη και ύδωρ στις πολυεθνικές αυτοβιομηχανίες δίνει η Βρετανία για να μείνουν και μετά το Brexit

Reuters: Γη και ύδωρ στις πολυεθνικές αυτοβιομηχανίες δίνει η Βρετανία για να μείνουν και μετά το Brexit
Η Nissan ζήτησε εγγυήσεις για να ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Sunderland την κατασκευή των νέων μοντέλων της για την Ευρωπαική αγορά  
Προσπάθειες ώστε η Βρετανία να διατηρήσει τις εμπορικές συμφωνίες της με την ΕΕ, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και μετά το Brexit, κάνει η κυβέρνηση της Theresa May, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση με τις Ιαπωνικές εταιρείες για να διατηρήσουν τις επενδύσεις στη χώρα.
Όπως αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενο υπουργικές πηγές η Βρετανία κλήθηκε τον περασμένο μήνα από τον πρόεδρο της Nissan, Carlos Ghosn να δώσει εγγυήσεις ότι δεν θα αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική, ούτε θα αυξηθούν τα τέλη για τα αυτοκίνητα, ζητώντας μάλιστα και χρηματικές εγγυήσεις γι αυτό.
Η εταιρεία προέβη σε αυτή την κίνηση πριν ξεκινήσει την κατασκευή των νέων μοντέλα της Qashqai και X-Trail στο εργοστάσιο του Sunderland στη βορειοανατολική Αγγλία, όπου απασχολούνται 7 χιλιάδες άνθρωποι και παράγεται το 7% των εξαγωγών της εταιρείας στην Ευρώπη. 
Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρηματικότητας Greg Clark δήλωσε πάντως, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.
«Στόχος μας είναι η εξασφάλιση της συνεχούς πρόσβασης στις αγορές της ΕΕ και αντίστροφα, χωρίς τιμολόγια και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε με τις διαπραγματεύσεις αυτές».
Η κυβέρνηση πάντως, συμφωνα με το Reuters, προσέφερε στην εταιρεία πρόσθετη στήριξη για να παραμείνει στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης