Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η καλύτερη δυνατή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση – Ένταση σε συνέδριο εργαζομένων του ΙΚΑ

Κατρούγκαλος: Η καλύτερη δυνατή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση – Ένταση σε συνέδριο εργαζομένων του ΙΚΑ
Για σημαντικές περικοπές στις συντάξεις έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ
Την θέση ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάρτιο ήταν η καλύτερη δυνατή διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο συνέδριο της ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΙΚΑ.
Εν μέσω έντασης και αποδοκιμασιών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι για αυτό το λόγο το ΔΝΤ επιμένει στη θέση του να ανοίξει ξανά το ασφαλιστικό.
Ωστόσο, ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως το ασφαλιστικό έχει κλείσει και δεν πρόκειται να ανοίξει, σημειώνοντας πως το ασφαλιστικό θα γίνει βιώσιμο μόλις αρχίσει και η ανάκαμψη της οικονομίας.
Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε πως εάν δεν αυξηθούν οι μισθοί, δεν μπορούν να αυξηθούν και οι συντάξεις.
Από την πλευρά του πάντως ο Γ. Κυριακόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ υποστήριξε ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος φέρνει πολύ μεγάλες περικοπές στις συντάξεις.
Μάλιστα ανέφερε ότι στις νέες συντάξεις με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια ασφάλισης προκύπτει σύνταξη 780 ευρώ (έναντι 870 ευρώ αρχικά), στα 35 χρόνια η νέα σύνταξη θα είναι 895 ευρώ αντί 1.070 ευρώ και για 40 χρόνια θα είναι 1.026 ευρώ αντί 1.260 ευρώ.
Σημειώνεται πως από σήμερα τίθενται σε ισχύ νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις περισσότερων από 248.000 δικαιούχων, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού αλλά και των αναδρομικών περικοπών που ισχύουν από τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης