Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nordea Bank: Στις 8/11 μπαίνει τέλος στην αβεβαιότητα - Βασικό σενάριο η επικράτηση Clinton στις εκλογές

Nordea Bank: Στις 8/11 μπαίνει τέλος στην αβεβαιότητα - Βασικό σενάριο η επικράτηση Clinton στις εκλογές
Πως θα μεταφραστεί από τις αγορές το αποτέλεσμα των εκλογών
Βασικό σενάριο της σουηδικής, επενδυτικής τράπεζας Nordea Bank για τις αμερικανικές, προεδρικές εκλογές είναι η επικράτηση της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Hillary Clinton.
Αναλυτικότερα, όπως σημειώνει η τράπεζα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου μπαίνει τέλος στην αβεβαιότητα του ποιος θα γίνει 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς φτάνει η πολυαναμενόμενη ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.
Βασικό σενάριο είναι η επικράτηση της Clinton, που θα πυροδοτήσει ράλι ανακούφισης στις κεφαλαιαγορές, υπό την προϋπόθεση - όπως επισημαίνει η Nordea - ότι δε θα προκύψουν νομικές διαμάχες, σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.
Έπειτα, στο επίκεντρο θα βρεθούν εκ νέου οι προοπτικές σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed).
Σύμφωνα με τη Nordea, η αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου τον Δεκέμβριο δε θα πρέπει να θεωρείται «τελειωμένη απόφαση», ωστόσο είναι ένα εξαιρετικά πιθανό σενάριο, εφόσον δεν προκύψει νέα αβεβαιότητα λόγω των εκλογών.
Πάντως, όπως σημειώνει, η ψαλίδα μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων έχει κλείσει τις τελευταίες ημέρες, ενώ αν κλείσει περαιτέρω, τότε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων θα έχει αρκετά καλές πιθανότητες να εκλεγεί.
Σε αυτή την περίπτωση ή αν κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της εκλογής Clinton, η αβεβαιότητα αναμένεται να επικρατήσει στις χρηματοπιστωτικές αγορές για εβδομάδες.
Επιπλέον, τυχόν επικράτηση του Donald Trump θα σήμαινε στροφή των αγορών μακριά από το ρίσκο, σε επενδύσεις ποιότητας, όπου οι αποδόσεις θα είναι λιγότερο σημαντικές από την ασφάλεια και τη ρευστότητα.

Οι αντιδράσεις στις αγορές, ανάλογα με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης