Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δακρυγόνα και νερό με πίεση εκτόξευσε κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία

Reuters: Δακρυγόνα και νερό με πίεση εκτόξευσε κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία
Η διαδήλωση έγινε εξαιτίας της σύλληψης εννέα μελών του προσωπικού μίας τούρκικης εφημερίδας της αντιπολίτευσης
Η τούρκικη αστυνομία χρησιμοποίησε κανονάκια εκτόξευσης νερού και δακρυγόνα εναντίον πλήθος διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 5/11, όπως ανέφερε εικονολήπτης του Reuters που ήταν παρών στο συμβάν.
Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε για να αποτρέψει τους διαδηλωτές από το να προχωρήσουν προς τα γραφεία μίας εφημερίδας, το προσωπικό της οποίας συνελήφθη.
Η διαδήλωση στην κεντρική Κωνσταντινούπολη έγινε μετά την ανακοίνωση των αρχών για τη σύλληψη εννέα μελών της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Cumhuriet και την κράτηση περισσότερων φιλοκούρδων αξιωματούχων στο πλαίσιο μίας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που έχει καταδικαστεί από τη Δύση.
Την Παρασκευή 4/11 οι ηγέτες του φιλοκουρδικού κόμματος HDP είχαν προφυλακιστεί με τη σειρά τους και περιμένουν να δικαστούν.
Ο καπνός από τα δακρυγόνα κάλυψε αρκετούς δρόμους στη γειτονιά της Κωνσταντινούπολης Sisli, σύμφωνα με έναν άλλον ρεπόρτερ του Reuters που ήταν επίσης παρών στο περιστατικό, ενώ την ίδια στιγμή αστυνομικά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης