Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή γλώσσα από τον ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου – «Η Άγκυρα χρησιμοποιεί μεθόδους των Ναζί»

Σκληρή γλώσσα από τον ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου – «Η Άγκυρα χρησιμοποιεί μεθόδους των Ναζί»
Ο ανώτατος αξιωματούχος πρότεινε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων
Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε για την τουρκική ηγεσία ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, με αφορμή τις αυθαιρεσίες στις οποίες έχει προχωρήσει το καθεστώς του Recep Tayyip Erdogan.
«Για να το θέσω απλά, αυτές είναι πρακτικές που χρησιμοποιούνταν κατά την διάρκεια της περιόδου των Ναζί και πρόκειται για μια πραγματικά πολύ κακή εξέλιξη … την οποία η Ε.Ε. δεν μπορεί απλά να αποδεχτεί.
Σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή στο μέλλον, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να επιβάλουμε κυρώσεις για να αντιμετωπίσουμε την αφόρητη κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε σήμερα 7/11 ο Jean Asselborn.
Ο ανώτατος αξιωματούχος πρότεινε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, σημειώνοντας πως έως και το 50% των εξαγωγών της τουρκικής οικονομίας έχουν προορισμό κράτη-μέλη της ΕΕ και πως το 60% των επενδύσεων στην Τουρκία προέρχεται από την Ένωση.
Στην γειτονική μας χώρα η κυβέρνηση Erdogan έχει προχωρήσει σε μία πρωτοφανή εκκαθάριση με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, θέτοντας σε διαθεσιμότητα ή συλλαμβάνοντας πάνω από 110.000 εργαζόμενους του κρατικού μηχανισμού.
Επίσης, έχουν λάβει χώρα συλλήψεις μελών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, κλείσιμο καναλιών ή ακόμα και αφαίρεση πανεπιστημιακών πτυχίων (!).
«Οι Ναζί είναι σαν μαθητευόμενοι όταν συγκρίνονται με τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων των Γκιουλενιστών.
Μιλάμε για μια οργάνωση που έχει σφαγιάσει τον ίδιο της το λαό με πολεμικά αεροσκάφη, άρματα μάχης και ελικόπτερα.
Κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί ότι πρέπει να οπισθοχωρήσουμε στην μάχη που διεξάγουμε εναντίον τους.
Οι ενέργειες της Άγκυρας θα πρέπει να εξισώνονται με προσπάθειες για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος κατά την διάρκεια της μάχης ενάντια στους Ναζί», απαντά στον κ.Asselborn ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Omer Celik.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης