Τελευταία Νέα
Διεθνή

Katainen (Κομισιόν): Αν επικρατήσει ο λαϊκισμός, η Ευρώπη θα καταστραφεί

Katainen (Κομισιόν): Αν επικρατήσει ο λαϊκισμός, η Ευρώπη θα καταστραφεί
«Σε προσωπικό επίπεδο, έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να ισχυρίζεται πως μπορεί να πετύχει πράγματα με το να δίνει εύκολες απαντήσεις σε γρήγορα προβλήματα;», διερωτήθηκε ο Katainen
Οι «δύσκολες και υπεύθυνες» λύσεις για τα προβλήματα των χωρών θα πρέπει να υπερισχύσουν των λαϊκίστικων γρήγορων διορθώσεων.
Την άποψη αυτή διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τον ανταγωνισμό, Jyrki Katainen, μιλώντας στο ευρωπαϊκό δίκτυο Politico.
Ο ίδιος υποστήριξε πως ο κίνδυνος που ελλοχεύει λόγω των λαϊκιστών στην Ευρώπη είναι «μεγαλύτερος από ποτέ», προσθέτοντας πως οι λύσεις που αυτοί προτείνουν δεν είναι η απάντηση.
«Σε προσωπικό επίπεδο, έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να ισχυρίζεται πως μπορεί να πετύχει πράγματα με το να δίνει εύκολες απαντήσεις σε γρήγορα προβλήματα;», διερωτήθηκε ο Katainen, ενώ συνέχισε σημειώνοντας πως «προσφέρω δύσκολες λύσεις, γνωρίζοντας πως θα με μισήσετε, αλλά εκτιμώντας πως αυτή είναι η υπεύθυνη στάση».
Μάλιστα, ο επίτροπος προειδοποίησε πως η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί σε πορεία καταστροφής, αν επιτραπεί στους λαϊκιστές να κερδίσουν το πάνω χέρι, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου «για το επερχόμενο τέλος του πολιτισμού, αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».
Σε κάθε περίπτωση, ο Katainen τρέφει ακόμα ελπίδες πως η Ευρώπη θα ανακάμψει και θα βρει τον βηματισμό της.
«Έχουμε υποτιμήσει τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Ευρωπαίος, συμπληρώνοντας πως «είναι σαν να υπαινισσόμαστε πως οι Ευρωπαίοι είναι τόσο χαζοί που ανέχονται μόνο μια ανεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, όμως εγώ δεν το πιστεύω».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης