Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η χρήση του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών δεν αποτελεί κρατική βοήθεια

Κομισιόν: Η χρήση του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών δεν αποτελεί κρατική βοήθεια
Ο αναβαλλόμενος φόρος είναι ένα μέτρο φορολογικής βοήθειας που δόθηκε στις τράπεζες ως αντιστάθμισμα για τις ζημιές που υπέστησαν από το PSI
Η χρήση του αναβαλλόμενου φόρου για τις τράπεζες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας δεν επιφέρει αθέμιτο όφελος άρα δεν συνιστά κρατική βοήθεια, επισήμανε σήμερα 8 Νοεμβρίου η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager.
Ο αναβαλλόμενος φόρος είναι ένα μέτρο φορολογικής βοήθειας που δόθηκε στις τράπεζες ως αντιστάθμισμα για τις ζημιές που υπέστησαν από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI.
Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, οι τράπεζες απαλλάσονται από την υποχρέωση να καταβάλλουν φόρους επί των κερδών τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται το δικαίωμα να εγγράψουν τα λογιστικά αυτά ποσά στους ισολογισμούς τους ως κεφάλαια.
«Και τα τέσσερα κράτη μέλη έχουν αλλάξει καθεστώς.
Έχουν βάλει ένα τέλος στη δημιουργία νέων κρατικά εγγυημένων αναβαλλόμενων φορολογικών περιουσιακών στοιχείων (DTA).
Επιπλέον, όσον αφορά το υφιστάμενο απόθεμα κρατικά εγγυημένων αναβαλλόμενων φορολογικών περιουσιακών στοιχείων, όλα τα κράτη - μέλη έχουν εισάγει ένα σύστημα που αποζημιώνει επαρκώς το Δημόσιο για την εγγύηση», δήλωσε η Επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης