Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βενιάμης (ΕΕΕ): Μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας η ναυτιλία

Βενιάμης (ΕΕΕ): Μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας η ναυτιλία
Ο κ. Βενιάμης υπογράμμισε, ακόμα, πως η ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και θα πρέπει να μείνει παρούσα στον τόπο της
Η ναυτιλία των Ελλήνων κατακτά κυρίαρχη θέση στη διεθνή αγορά και δεν ζητά διευκολύνσεις, ενώ μπορεί να αποτελέσει μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων, ο κ. Βενιάμης υπογράμμισε, ακόμα, πως η ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και θα πρέπει να μείνει παρούσα στον τόπο της.
«Κάποιοι από εμάς είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε ξανά στην αίθουσα αυτή πριν από 25 χρόνια, γιορτάζοντας τότε τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ενώσεως μας» τόνισε ο κ. Βενιάμης και συμπλήρωσε: «νιώθουμε όλοι χαρά που φέτος η Ένωσή μας, το σπίτι της Ελληνικής Ναυτιλίας, κλείνει 100 χρόνια πορείας».
Ο πρόεδρος της ΕΕΕ υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η ναυτιλία μέσα από την ιστορική της αναδρομή αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία και τη διαχρονική υπεροχή της στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της ναυτιλίας των Ελλήνων.
Αναφερόμενος στην ΕΕΕ, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σωματείο που έζησε τους σταθμούς της νεότερης ιστορίας του τόπου με τους 16 προέδρους που ηγήθηκαν αυτής, αλλά και τα 231 τιμημένα μέλη στα συμβούλια της ενώσεως που, όπως πρόσθεσε, η ιστορία της διαδοχής τους αποτελεί έκφραση των τριών θεμελιωδών αρχών της συνέχειας της συνέπειας και της σοβαρότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης