Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η νίκη Trump μπορεί να αποτελεί θετική εξέλιξη για την Ευρώπη

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η νίκη Trump μπορεί να αποτελεί θετική εξέλιξη για την Ευρώπη
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών βλέπει την εν λόγω εξέλιξη ως "μία στιγμή ευκαιρίας"
Στο γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν πρέπει να προδικάζεται προτού αναλάβει τα καθήκοντα του, αναφέρθηκε σήμερα (14/11) ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η εκλογή του Trump θα μπορούσε να αποτελέσει θετική εξέλιξη τόσο για τη χώρα του όσο και για την Ευρώπη γενικότερα.
Συγκεκριμένα, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών βλέπει "πολλά στοιχεία" τα οποία τον κάνουν να είναι θετικός απέναντι στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, όπως ανέφερε ενώπιο δημοσιογράφων.
"Πρόκειται για μία στιγμή κατά την οποία νομίζω ότι μία μεγάλη αλλαγή λαμβάνει χώρα στον κόσμο, καθώς όσοι μέχρι στιγμής δεν ακούγοντας και δεν εκπροσωπούνταν, αρχίζουν πλέον να αποκτάνε πιο δυνατή φωνή", τόνισε χαρακτηριστικά ο Johnson, αναφερόμενος προφανώς και στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στη 23η Ιουνίου του 2016.
"Εξαρτάται πλέον από εμάς να ακούσουμε αυτά τα άτομα και να κατευθύνουμε τα πράγματα σε ένα πιο θετικό έδαφος", υπογραμμίζει ο Johnson, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Trump "είναι ειδικός στο να πραγματοποιεί συμφωνίας, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει θετική εξέλιξη για τη Βρετανία, όπως επίσης και για την Ευρώπη".
Παράλληλα, ο Johnson πρόσθεσε ότι μόλις λίγες μέρες έχουν περάσει από την εκλογή του Trump και ότι "πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει, ωστόσο εκτιμώ ότι πρέπει να βλέπουμε την εν λόγω στιγμή ως μία στιγμή ευκαιρίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης