Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Η έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ «φωτίζει» την εργασιακή ζούγκλα που επέβαλαν τα μνημονιακά μέτρα

Υπ. Εργασίας: Η έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ «φωτίζει» την εργασιακή ζούγκλα που επέβαλαν τα μνημονιακά μέτρα
«Η μάχη του για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, με πλήρη εργασία, πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς συνεχίζεται»
Στα μνημονιακά μέτρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας αποδίδει τα ασύλληπτα ποσοστά ανεργίας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αφορμή την έρευνα – σοκ (link) του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ…
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η ενδιάμεση έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία «"φωτίζει" μία πλευρά της εργασιακής ζούγκλας που έχουν επιβάλει τα μνημονιακά μέτρα και οι νόμοι των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».
«Η μάχη του για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, με πλήρη εργασία, πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς συνεχίζεται, έχοντας υπ’ όψιν αυτά τα δεδομένα».
Σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί βασική επιλογή η σύγκρουση με τις αιτίες και τους παράγοντες που έχουν διαμορφώσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλειας», σημειώνει το υπουργείο.
Καταλήγοντας, σχολιάζει πως ότι εν όψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, η επανάκτηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η ισχύς και η επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης