Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος πονοκέφαλος για την Ισπανία - Υπέρ της ανεξαρτητοποίησης το 43,8% των Καταλονών

Νέος πονοκέφαλος για την Ισπανία - Υπέρ της ανεξαρτητοποίησης το 43,8% των Καταλονών
Η κυβέρνηση της Καταλονίας θα ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία του δημοψηφίσματος τις προσεχείς εβδομάδας
Υπέρ της ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία τάσσεται το 43,8% των Καταλονών, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που είδε σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, το φως της δημοσιότητας.
Μάλιστα, η απόσχιση της Καταλονίας «κερδίζει» με 10,2 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι της παραμονής, την οποία επιθυμεί το 33,6% των Καταλονών, που συμμετείχε στη δημοσκόπηση.
Αναλυτικότερα, σε ερώτηση «Αν αύριο γινόταν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονία, τι θα κάνατε;», το 43,8% θα υπερψήφιζε την πρόταση, το 33,6% θα καταψήφιζε, το 16,7% δε θα ψήφιζε, το 0,5% θα ψήφιζε λευκό και το 4% δεν ξέρει τι θα ψήφιζε.
Φαίνεται πως και σε αυτές τις κάλπες, η αποχή θα ήταν αυτή που θα αναδείκνυε τον νικητή, αν και η απόσταση από τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι ακόμα μεγάλη και οι ισορροπίες εύκολα αλλάζουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Καταλονίας, Carles Puigdemont, έχει υποσχεθεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από την Ισπανία τον Σεπτέμβριο του 2017, χωρίς, ωστόσο, η κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη να έχει συμφωνήσει.
Η κυβέρνηση της Καταλονίας αναμένεται, πάντως, να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία του δημοψηφίσματος τις προσεχείς εβδομάδας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης