Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός στο επίκεντρο των σημερινών διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός στο επίκεντρο των σημερινών διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς
Βασικό ζητούμενό είναι επίσης να διασφαλιστεί η ίση αντιμετώπιση όλων των πιστωτών
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα 16 Νοεμβρίου οι επικεφαλής των Θεσμών με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, Ενέργειας, Γ. Σταθάκη και Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονή.
Καθώς ήδη έχει υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία ως προς τον μηχανισμό που θα δημιουργηθεί, σήμερα έγινε αναλυτική συζήτηση προκειμένου να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και διασφάλισης του Δημοσίου ως προς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις.
Βασικό ζητούμενό είναι επίσης να διασφαλιστεί η ίση αντιμετώπιση όλων των πιστωτών.
Η ελληνική πλευρά παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση, με την οποία έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα προκειμένου να βρεθεί η επιδιωκόμενη ισορροπία.
Προφανώς υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ώστε το νομοσχέδιο να λάβει την τελική μορφή του.
Επί του θέματος, ο κ Σταθάκης δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Θεσμούς.
Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί το Δημόσιο, οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ τόνισε πως βρέθηκε κάποιου είδους «ισορροπία με τους θεσμούς, η οποία πολύ σύντομα θα μας οδηγήσει να έχουμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό».
Ο ίδιος σημείωσε πως τα τεχνικά κλιμάκια θα αναλάβουν να διαμορφώσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες, υποστηρίζοντας ότι βασικός στόχος είναι να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των πιστωτών, τραπεζών και των δανειοληπτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης