Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Όλοι θέλουν να τελειώσει γρήγορα η β’ αξιολόγηση – Σκληρή η διαπραγμάτευση

Κατρούγκαλος: Όλοι θέλουν να τελειώσει γρήγορα η β’ αξιολόγηση – Σκληρή η διαπραγμάτευση
Το θέμα δεν είναι τι θα πει ο Obama αλλά να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη που θα φέρει ανάπτυξη είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Την εκτίμηση ότι όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση επιθυμούν να ολοκληρωθεί γρήγορα η β’ αξιολόγηση διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm  ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «έχει φανεί η πρόθεση των δύο πλευρών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση», αν και υπογράμμισε πως η διαπραγμάτευση είναι σκληρή λόγω της απόκλισης των θέσεων των δύο πλευρών.
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ είπε πως η Ευρώπη έχει χάσει έδαφος έναντι των ΗΠΑ λέγοντας ότι «η ΕΕ εμμένει σε συγκεκριμένες πολιτικές όταν ο Ομπάμα εφαρμόζει (επεκτατικές) πολιτικές…».
«Το θέμα δεν είναι τι θα πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama αλλά να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη, που θα φέρει την ανάπτυξη» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Brexit, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα στο Λονδίνο για την κατεύθυνση της αρχικής τους αίτησης για το Brexit.
Όσον αφορά το Κυπριακό ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι θα πρέπει να πάψει το καθεστώς των εγγυήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης