Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Πατριάρχης των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη ο Schaeuble

Κατρούγκαλος: Πατριάρχης των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη ο Schaeuble
Σκληρή η διαπραγμάτευση αλλά θα καταλήξει θετικά για τα συμφέροντα μας είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Την θέση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Scaeuble είναι ο πατριάρχης των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για το χρέος ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως οι απόψεις του είναι σταθερές.
«Είναι «ο πατριάρχης των πολιτικών λιτότητας» στην Ευρώπη.
Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο» είπε ο κ.Κατρούγκαλος επισημαίνοντας όμως ότι δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη στη χώρα του για τη χάραξη της πολιτικής.
«Τα δύο μέτωπα που ανέκαθεν υπήρχαν στην Ευρώπη, δηλαδή η επιμονή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και η εμμονή στη λιτότητα, όχι μόνο είναι πλέον πιο διακριτά, αλλά αρχίζουν και ανατρέπονται οι ισορροπίες» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία και την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα εργασιακά ο κ.Κατρούγκαλος δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει καμία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, υποστηρίζοντας πως «η διαπραγμάτευση θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, θα καταλήξει όμως θετικά για τα συμφέροντά μας, καθώς θα υπερασπιστεί περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα».
«Το ζήτημα είναι πόσο εκτεταμένη θα είναι η επιτυχία μας στην αναστροφή της απορρύθμισης» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για την εκλογή Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, ο κ.Κατρούγκαλος εκτίμησε πως δεν πρέπει να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στα ελληνοτουρκικά. Σημείωσε πάντως πως γενικότερα ο Trump θα είναι ένας πιο απομονωτιστής Πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης