Τελευταία Νέα
Διεθνή

SZ: Συνάντηση μεταξύ ΥΠΟΙΚ ευρωπαϊκών χωρών και ΔΝΤ με θέμα την Ελλάδα, αλλά... χωρίς την Ελλάδα, στις 25/11

SZ: Συνάντηση μεταξύ ΥΠΟΙΚ ευρωπαϊκών χωρών και ΔΝΤ με θέμα την Ελλάδα, αλλά... χωρίς την Ελλάδα, στις 25/11
Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο
(upd) Οι υπουργοί Οικονομικών πέντε ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αναμένεται να συναντηθούν για το επίμαχο θέμα του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, έπειτα από πρωτοβουλία του Wolfgang Schaeuble.
Πρόκειται για τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας.
Στη συνάντηση, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, θα παραστούν επίσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της Κομισιόν.
Όπως μεταδίδει η Süddeutsche Zeitung, το «κυρίως πιάτο» της συζήτησης θα είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ένα ζήτημα άκρως «πολιτικό», όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.
Ενδεικτικά, η γερμανική Βουλή ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα με την προϋπόθεση να συμμετέχει σε αυτό και το Ταμείο.
Το δημοσίευμα σημειώνει πως το ΔΝΤ απαιτεί μεταρρυθμίσεις από την ελληνική πλευρά αν τελικά συμμετάσχει στο πρόγραμμα, κάτι που θα γίνει γνωστό έως το τέλος του έτους.
Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι εμπειρογνώμονες της Ουάσιγκτον έχουν θέσει μια σαφή προϋπόθεση:
Την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ωστόσο, ο Wolfgang Schäuble απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Επίσης, η εφημερίδα επισημαίνει τις ελπίδες της Αθήνας, έπειτα και από τις συνομιλίες με τους Θεσμούς που τελείωσαν χθες, για συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016.
Καταλήγοντας, γίνεται αναφορά στα θετικά οικονομικά μεγέθη της χώρας μας το γ' 3μηνο 2016 και την αύξηση της τάξης του 0,5% που σημειώθηκε στο ΑΕΠ.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν συρρίκνωση 0,2%...
«Το μεγαλύτεροι βάρος εξακολουθεί να είναι το χρέος.
Από το 2010, η χώρα προστατεύεται από τις χώρες της Ευρωζώνης.
Η Αθήνα έχει πλέον χρέος ύψους 312 δισ. ευρώ», σημειώνεται…



Πηγές ΥΠΟΙΚ: Καθόλου έκτακτη η σύσκεψη του Washington Group – Λογική η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Δε φαίνεται να αιφνιδιάστηκε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από την είδηση για σύσκεψη του Washington Group την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου, εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μια άτυπη ομάδα, το Washington Group, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία) καθώς και οι θεσμοί (Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ).
Οι ίδιες πήγες τονίζουν επίσης πως στην σύσκεψη, η οποία δεν είναι καθόλου έκτακτη, θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της Ευρωζώνης, άρα είναι λογικό να συζητηθεί και το ελληνικό χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης