Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη καμία συνάντηση του Τσίπρα με τον Erdogan

Μαξίμου: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη καμία συνάντηση του Τσίπρα με τον Erdogan
Αξιωματούχοι υπογράμμιζαν πως «η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αμφισβητείται από κανέναν στη διεθνή κοινότητα»
Υπό τις παρούσες συνθήκες μια συνάντηση Τσίπρα-Erdogan κρίνεται ανέφικτη, υποστήριξαν σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του BankingNews.gr.
Οι ίδιες πηγές κατέστησαν σαφές πως «δεν υπάρχει προγραμματισμένη καμία συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Recep Tayyip Erdogan».
Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, πηγές από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου επαναλάμβαναν πως πρόκειται για ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής του βορείου τμήματος του νησιού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πάγια εθνική στρατηγική είναι η εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και με την ιδιότητα, όμως, της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αξιωματούχοι υπογράμμιζαν, επίσης, πως «η ελληνική κυβέρνηση δε θα ανεχθεί κανέναν ιστορικό και πολιτικό αναθεωρητισμό», διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους πως «η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αμφισβητείται από κανέναν στη διεθνή κοινότητα».
Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να συζητά και να εξετάζει προσεκτικά όλα τα επόμενα βήματα, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό και θέλει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς.
Τέλος, στο στόχαστρο των κυβερνητικών αξιωματούχων βρέθηκε και η Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγορούν ότι έχει ως πολιτικό σχέδιο ένα 4ο μνημόνιο για τη χώρα.
«Το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι σχέδιο καταστροφής της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.
Το πολιτικό του σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι σχέδιο καταστροφής του κοινωνικού κράτους, σχέδιο απολύσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, εμπέδωση της εργασιακής ζούγκλας», σημείωναν οι πηγές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης