Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη επένδυση 10 δισ. ευρώ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Daimler

Μεγάλη επένδυση 10 δισ. ευρώ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Daimler
Οι γερμανικές επιχειρήσεις πραγματοποιούν τεράστιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία κάποτε απέφευγαν για λόγους υψηλού κόστους και περιορισμένης χιλιομετρικής εμβέλειας
Μεγάλη επένδυση 10 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων προγραμματίζει η γερμανική αυτοκινητο-βιομηχανία πολυτελών οχημάτων Daimler, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, Thomas Weber, στην αυριανή έκδοση της εφημερίδος Stuttgarter Zeitung του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2016.
«Μέχρι το 2025, θέλουμε να αναπτύξουμε 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη βάση μιας κοινής αρχιτεκτονικής», όπως είπε ο ίδιος.
Τρία από αυτά θα λανσαριστούν από τη - θυγατρική του ομίλου - Smart, τα οποία θα έχουν αυτονομία περίπου 700 χιλιομέτρων.
Οι γερμανικές επιχειρήσεις πραγματοποιούν τεράστιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία κάποτε απέφευγαν για λόγους υψηλού κόστους και περιορισμένης χιλιομετρικής εμβέλειας.
Όμως, τα τεχνολογικά άλματα των τελευταίων ετών στον τομέα των μπαταριών, αλλά και η κατακραυγή ενάντια στους ρυπογόνους κινητήρες ντίζελ, έχουν καταστήσει ελκυστικότερες τις επενδύσεις στο ηλεκτρικό μέλλον των αυτοκινήτων, μεταξύ άλλων από τις Volkswagen, Daimler, αλλά και μεγάλους προμηθευτές τους, όπως η Bosch και η Continental.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης