Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στενότερες σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Πολωνίας θέλει η May εν όψει Brexit

Στενότερες σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Πολωνίας θέλει η May εν όψει Brexit
Οι δύο χώρες προάγουν μεταξύ άλλων μια διμερή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, ενώ επιχειρούν να ενισχύσουν και τους δεσμούς των αμυντικών τους βιομηχανιών
Στενότερες σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Πολωνίας θα επιδιώξει πριν την επέλευση του Brexit η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, όπως επεσήμανε κατά τη συνάντησή της με την Πολωνέζα ομόλογό της, Beata Szydlo, σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016.
Οι δύο ηγέτιδες συνομίλησαν περί ζητημάτων άμυνας, ασφάλειας και εμπορίου, παρουσία πληθώρας υπουργών και από τις δύο χώρες.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία έχουν υπάρξει στενοί σύμμαχοι στην Ε.Ε. και σχεδιάζουμε να καταστούμε ακόμα στενότεροι σύμμαχοι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας» από την Ε.Ε. (Brexit), όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η May μετά τη συνάντησή της με τη Szydlo.
Η May επανέλαβε, ότι είναι πρόθυμη να εγγυηθεί τα δικαιώματα διαμονής 3 εκατ. Ευρωπαίων μη φοιτητών που κατοικούν στη Βρετανία, αν η Ε.Ε. εγγυηθεί αντίστοιχα την ίδια συμπεριφορά απέναντι στο 1 εκατ. Βρετανών που κατοικών στην Ε.Ε..
Ο συνολικός αριθμός των Πολωνών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε το 2015 σε 831 χιλ., από 750 χιλ. το 2014.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί στρατηγικό εταίρο για την Πολωνία και πιστεύω βαθειά, ότι θα εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας στους επόμενους μήνες και χρόνια», όπως δήλωσε η Πολωνέζα πρωθυπουργός.
Οι δύο χώρες προάγουν μεταξύ άλλων μια διμερή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, ενώ επιχειρούν να ενισχύσουν και τους δεσμούς των αμυντικών τους βιομηχανιών.
Η Πολωνία κατέστη πλήρες μέλος της Ε.Ε. μόλις το 2004 και έκτοτε έχει υπάρξει μια από τις στενότερες συμμάχους της Βρετανίας στις επικλήσεις της τελευταίας για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης