Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος της Aramco να γίνει η παγκόσμια ηγέτιδα στον τομέα της ενέργειας μέχρι το 2030

Στόχος της Aramco να γίνει η παγκόσμια ηγέτιδα στον τομέα της ενέργειας μέχρι το 2030
Η εταιρεία θέλει να ενισχύσει την ικανότητα της διύλισης σε 10 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα τα επόμενα 15 χρόνια
Η Saudi Aramco έχει ως στόχο να είναι η κορυφαία ολοκληρωμένη ενεργειακή και χημική εταιρεία στον κόσμο μέχρι το 2030, διατηρώντας το ρόλο της ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σαουδαραβικής εταιρείας Ahmad Al Sa’adi.
«Η Saudi Aramco θα ήθελε να βοηθήσει την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και να συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας» δήλωσε ο Al Sa'adi σε ομιλία του στην 7η σύνοδο κορυφής του Βοσπόρου, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σαουδικής Αραβίας έχει σήμερα την ικανότητα διύλισης 5,4 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, καθιστώντας την Aramco την 6η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης στον κόσμο, είπε ο αντιπρόεδρός της, σημειώνοντας ότι διαχειρίζεται επίσης τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο.
Ο Al Sa'adi αποκάλυψε, ότι στόχος της Saudi Aramco είναι να στηρίξει επενδυτικά ως ενεργειακή δύναμη τη Σαουδική Αραβία και η ίδια η εταιρεία να επιτύχει το όραμά της να γίνει ο ηγέτης της ενεργειακής βιομηχανίας έως το 2030.
Η εταιρεία έχει ως στόχο να αυξήσει την ικανότητα της διύλισης στα 10 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στα επόμενα 15 χρόνια.
Ένας από τους στόχους του αραβικού βασιλείου είναι, να γίνει έως το 2030 μια «παγκόσμια επενδυτική δύναμη» και να μετατραπεί η στρατηγική θέση της χώρας σε ένα παγκόσμιο κόμβο, που θα συνδέει τρεις ηπείρους, την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.
Η Aramco φιλοδοξεί επίσης, να αυξήσει τις εξαγωγές της κατά 30% έως το 2021, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας.
«Θέλουμε να είμαστε ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε ο Al Sa'adi και πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε επίσης να δημιουργήσουμε πρόσθετη αξία με την ενίσχυση της διύλισης, της εμπορίας και των επιχειρήσεων πετροχημικών».
Ο Al Sa'adi είπε ακόμη, ότι η Saudi Aramco σχεδιάζει επίσης να μειώσει το «αποτύπωμά» της στην παραγωγή άνθρακα, ανταποκρινόμενη στους παγκόσμιους στόχους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης