Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κύπρο ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Boris Johnson – Είμαστε εδώ για την Κύπρο και τώρα και στο μέλλον

tags :
Στην Κύπρο ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Boris Johnson – Είμαστε εδώ για την Κύπρο και τώρα και στο μέλλον
Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ
Στην Κύπρο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη.
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ, η επίσκεψη του οποίου αποσκοπεί στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και των συνομιλιών για το Κυπριακό, δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον κ.Αναστασιάδη, πως το ζήτημα της επανέναρξης των συνομιλιών αφορά τον λαό της Κύπρου.
Ο Boris Johnson δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι «είμαστε εδώ για υποστήριξη και για να φανούμε όσο πιο χρήσιμοι μπορούμε».
«Μπορεί να εγκαταλείπουμε τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη και η αφοσίωσή μας στην Κύπρο παραμένει πολύ ισχυρή.
Είμαστε εδώ για την Κύπρο και τώρα και στο μέλλον» υποστήριξε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος υποστήριξε πως είχε μια πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Ο Johnson στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών τόσο για το Κυπριακό όσο και για τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Johnson είπε ότι εναπόκειται στις δύο πλευρές να αποφασίσουν τι είδους μελλοντικές διευθετήσεις επιθυμούν για την ασφάλεια της επανενωμένης Κύπρου, αναφέροντας πως η διεθνής κοινότητα θέλει να δει αίσιο τέλος στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Βρετανού ΥΠΕΞ στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι διαμορφώνεται μια τάση για συμμετοχή των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε μια διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης