Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα υψηλότερα επίπεδα από τη χρηματοπιστωτική κρίση η μετοχή της Goldman Sachs, ελέω… Trump

Στα υψηλότερα επίπεδα από τη χρηματοπιστωτική κρίση η μετοχή της Goldman Sachs, ελέω… Trump
Από τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο δείκτης KBW Nasdaq Bank Index έχει καταγράψει κέρδη 11%, υπερβαίνοντας τον γενικό δείκτη Dow Jones, που βρίσκεται στο +4%
Στα υψηλότερα επίπεδα από τη χρηματοπιστωτική κρίση βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η μετοχή της αμερικανικής, επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, η οποία επωφελήθηκε από το μετεκλογικό ράλι.
Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της Goldman Sachs ανήλθε ενδοσυνεδριακά στα 220,77 δολάρια, επίπεδο στο οποίο τελευταία φορά βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2007.
Αυτή την ώρα, περί τις 20:50, η μετοχή της τράπεζας καταγράφει κέρδη 3,40%, στα 218,95 δολάρια.
Μάλιστα, η μετοχή της τράπεζας αναδείχθηκε σε ουραγό του δείκτη Dow Jones, συνεισφέροντας ως και 56,2 μονάδες στον δείκτη.
Τόσο η Goldman Sachs, όσο και άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί είδαν τις μετοχές τους να εκτοξεύονται μετά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η πολιτική του Donald Trump, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τις τράπεζες.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, τα τελευταία χρόνια, οι τραπεζικές μετοχές θεωρούνται περισσότερο «κοινής ωφελείας», παρά «μετοχές ανάπτυξης».
Οι κανόνες που επιβλήθηκαν μετά την κρίση ανάγκασαν τις τράπεζες να κρατούν μεγάλα ποσά κεφαλαίων, κάτι που έβλαψε τις αποδόσεις.
Ωστόσο, από τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο δείκτης KBW Nasdaq Bank Index έχει καταγράψει κέρδη 11%, υπερβαίνοντας τον γενικό δείκτη Dow Jones, που βρίσκεται στο +4%.
Η γερμανική Deutsche Bank αύξησε την τιμή στόχο για τη Goldman Sachs στα 255 δολάρια από 180 δολάρια προηγουμένως, τονίζοντας πως η ισχυρότερη οικονομία θα ωφελήσει πολύ ορισμένες από τις δραστηριότητές της, όπως το trading.
Παρά τη θετική εικόνα, υπάρχουν και αυτοί που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.
Η ιαπωνική Nomura υποβάθμισε την Goldman Sachs από «buy» σε «neutral», εκτιμώντας πως τα πιθανά οφέλη από την προεδρία Trump έχουν ήδη αποτιμηθεί στη μετοχή της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης