Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ των ελληνικών θέσεων για τα εργασιακά ο Pitella - Να ισχύσει και για την Ελλάδα το ευρωπαϊκό κεκτημένο

tags :
Υπέρ των ελληνικών θέσεων για τα εργασιακά ο Pitella - Να ισχύσει και για την Ελλάδα το ευρωπαϊκό κεκτημένο
Παραγωγική και θετική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
Υπέρ των ελληνικών θέσεων στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά τάχθηκε ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Gianni Pitella κατόπιν της συνάντησης του με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Σε δηλώσεις του ο Pitella αφού χαρακτήρισε θετική και παραγωγική τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας, τόνισε ότι «συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει καμία «τιμωρητική» εφαρμογή του μνημονίου για την Ελλάδα».
«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση στην ΕΕ όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα.
Οι συλλογικές συμβάσεις είναι ένα σημαντικό κεκτημένο, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Pitella.
Όπως αναφέρεται και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να στηριχθεί ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι η υπουργός Εργασίας θα συνεχίσει σήμερα και για δεύτερη ημέρα τις επαφές της με τους επικεφαλής των ευρωομάδων των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Πράσινων, αλλά και με μέλη της επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης