Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Αδιανόητο να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων - Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις

ΝΔ: Αδιανόητο να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων - Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις
«Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή»
Να δώσει απαντήσεις σχετικά με την καταγγελία του ΚΚΕ περί ύποπτων συνακροάσεων στα τηλέφωνα του Περισσού καλεί την ελληνική κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.
«Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή.
Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη.
Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση», καταλήγει.
Νωρίτερα, το ΚΚΕ κατήγγελλε συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, σημειώνοντας πως το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα συνακρόαση τηλεφώνων στα γραφεία του κόμματος με τηλέφωνα από γραφεία άλλων κομμάτων, μεταξύ των οποίων και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η καταγγελία για τις συνακροάσεις κοινοποιήθηκε από το ΚΚΕ τόσο στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όσο και στον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά.
Εντύπωση προκαλεί πως το ΚΚΕ είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με τέτοιου είδους θέματα, ενώ η συγκεκριμένη καταγγελία έρχεται λίγες ημέρες μετά τις ενστάσεις που διατύπωσε η Νέα Δημοκρατία για την υπαγωγή κάποιων αρμοδιοτήτων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στο χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο».
Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».
Ο κ. Παππάς, μόλις ενημερώθηκε, επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΟΤΕ, ζητώντας και ο ίδιος να πληροφορηθεί αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά και να γίνει διερεύνηση κι έλεγχος στο δίκτυο.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, που αυτήν την ώρα πετά για Βρυξέλλες, αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση αμέσως μόλις έχει την πλήρη εικόνα από όλες τις πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης